Hotade att knivhugga poliser – döms till fängelse


En man i 30-årsåldern, boende i Lidköping, har dömts till fängelse i  1 år och 2 månader för bland annat hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, misshandel samt ringa narkotikabrott.

Händelsen inträffade den 30 oktober 2021 på Skaragatan i centrala Lidköping då han angripit två poliser med hot om våld när han skulle omhändertas och transporteras till polisstationen. Mannen ska bland annat ha uttryckt att han skulle knivhugga poliserna och deras familjer, att han skulle sparka ut deras tänder och att han skulle skalla dem. Mannen har även senare begått flera brott, så ny påföljd har bestämts. Mannen hade 1,71 gram cannabis och 28,69 gram cannabisharts på sig när han greps den 15 oktober 2021 på Rudberusgatan i Lidköping.  Den 1 april 2022 fortsatte mannen sin brottsliga bana då han bet en annan man i benet så att en sårskada uppstod. Denna händelse inträffade på Nicolaigatan i Lidköping. Den 6 juli 2022 utdelade mannen ett knivhugg som träffade en annan man i låret. Även denna händelse inträffade på Skaragatan i Lidköping och samtliga dessa händelser ingår i den nya domen. Mannen ska även betala en avgift till Brottsofferfonden på 800 kronor. Poliserna hade i stämningsansökan begärt 5 000 kronor i skadestånd för kränkning, men den begäran avslogs av tingsrätten.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida