Vuxna män åtalas för att ha klottrat på tåg


Två män, 37 och 28 år gamla, åtalas för skadegörelse efter att de den 11 december förra året ska ha klottrat på ett tåg som befann sig vid järnvägsstationen vid Sockerbruksgatan i Lidköping.

Tåget, som tillhör Västtrafik AB, fick skador som totalt kostade 10 641 kronor att sanera och administrera och detta belopp yrkas det nu skadestånd på. Männen, som är födda 1986 och 1994 varken förnekar eller erkänner brott. Det finns dock vittnen och övervakningsfilmer som kan styrka att männen har klottrat på tåget. Enligt stämningsansökan yrkas det på att sprayburkar och handskar förverkas från männen samt att beslaget av kläder ska bestå tills domen vinner laga kraft.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida