Man åtalas för att ha misshandlat fru och barn


En 35-årig man boende i Lidköping åtalas för två fall av misshandel och flera fall av barnfridsbrott efter att han ska ha misshandlat både sin fru och ett av sina barn.

Händelsen ska ha inträffat den 25 juni i år i familjens bostad i Lidköping. Mannen, som är medborgare i Demokratiska Republiken Kongo, är enligt stämningsansökan misstänkt för att ha knuffat sin fru så hon slagit bakhuvudet i en vägg, därefter ska han ha tagit strypgrepp på henne och fattat tag med en hand i hennes ansikte och bland annat tryckt mot hennes ögon. Till följd av misshandeln ska smärta och blånader ha uppstått. Mannen har vid samma tillfälle även misshandlat sin dotter. Han misstänks även för flera fall av barnfridsbrott då familjens tre barn bevittnat den misstänkta misshandeln. mannen förnekar brott, men förutom flera målsäganden finns även övrig bevisning i form av inspelat larmsamtal och fotografier på kvinnans skador. Även mannen ska ha fått synliga skador, detta då kvinnan försvarat sig genom att bita mannen i tummen när han tog strypgrepp på henne.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida