Lidköpings första arkitekturdagar

Stadsvy över Lidköping.

Den 18-23 september är det dags för Lidköpings första arkitekturdagar. En vecka som sätter stadens byggda miljö i strålkastarljuset.

Mellan den 18:e och 23:e september kommer staden fyllas med aktiviteter såsom inspirerande föreläsningar, guidade turer och en spännande arkitekturverkstad som är öppen för både unga och gamla. Syftet med dagarna är att väcka engagemang och inspirera kring det byggda i staden.
– Kommunen växer och det som byggs ska bidra till att stärka Lidköpings identitet och värde. Arkitekturdagarna är en del i arbetet med att ta fram riktlinjer för arkitektur och gestaltning. Vi vill starta ett samtal om vårt Lidköping idag och i framtiden och till vilka värden vi vill värna och utveckla, berättar planstrateg Maria Nordqvist.

Mark Isitt, känd från Grand design, gästar Lidköping
Lidköping har mycket att erbjuda, och Arkitekturdagar 2023 är den perfekta chansen att utforska stadens arkitektur och byggda miljö. Under veckan slår Rådhuset upp dörrarna med utställning och barnens verkstad. Kommunens arkitekter finns på plats för en öppen dialog om stadens framtida utformning.
– Vi är också stolta över att presentera en av våra huvudtalare, ingen mindre än Mark Isitt, känd från ”Grand design”. Mark kommer att dela med sig av sina insikter om betydelsen av miljöerna som omger oss och om Lidköpings värden och utmaningar, säger Maria Nordqvist.

Mer information om arkitekturdagarna och programmet finns på: lidkoping.se/arkitekturdagar


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida