Stoppades av polis – hade batong i bilen


En 19-årig man från Götene har dömts för bland annat brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål efter att han stoppats i sin bil på Stobégatan i Lidköping med en batong.

Händelsen inträffade den 6 juli i år då mannen, som är medborgare både i Syrien och Sverige, stoppades i sin bil på Stobégatan i Lidköping. En polis följde efter mannen som körde fort och ryckigt och utan att använda bilbälte. När polisen stannade och kontrollerade bilen visade det sig att mannen förvarade en batong i bilen. Mannen har nu dömts för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han döms även för brott mot trafikförordningen efter att han ska ha framfört sin bil på Rudenschöldsgatan i Lidköping utan att anpassa avståndet till fordonet framför, samt för bilbältesförseelse. Mannen döms till 80 dagsböter á 50 kronor. Totalt 4 000 kronor. Han ska även betala en avgift på 1 000 kronor till Brottsofferfonden. Den i beslag tagna batongen ska förverkas från mannen.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida