Lidköpingsbo dömd till fängelse


En 35-årig man från Lidköping har dömts för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och smitning från olycksplats och påföljden blir en månads fängelse.

Händelsen inträffade den 1 december förra året då mannen med sin bil körde in i ett arbetsfordon på riksväg 49 i höjd med Vinninga. Mannen smet från olyckan utan att lämna några uppgifter och när han senare påträffades visade det sig att han både använt cannabispreparat samt kört berusad. Alkoholkoncentrationen i mannens blod uppgick till 0.66 promille och han döms därför även för grovt rattfylleri. Påföljden för dessa brott blir fängelse i en månad. Mannen ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden samt ersätta staten med 400 kronor för kostnader i samband med provtagning och analys.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida