Man från Trässberg dömd för vapenbrott


En man i 65-årsåldern från Trässberg har dömts för vapenbrott efter att han innehaft ett slutstycke till ett vapengevär utan att ha licens för det.

Händelsen inträffade den 26 oktober förra året och nu har mannen fått sin dom av Skaraborgs tingsrätt. Mannen har vidgått att han innehaft slutstycket men säger att han inte kände till att han inte hade rätt att inneha det. Slutstycket ska enligt mannen ha tillhört ett obrukbart gevär som han ärvde av sin far och som någon gång under 1990-talet lämnades in till polisen. Mannen döms för ringa vapenbrott till 50 dagsböter á 50 kronor. Totalt 2 500 kronor. Han ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden. Slutstycket ska förverkas från mannen.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida