Eva Hilds skulptur ska bli kronan på verket

Eva Hild med en prototyp till det som så småningom ska bli en konstnärlig gestaltning längst ut på piren vid Framnäs nya strandpromenad.

I förra veckan blev det klart att konstnären Eva Hild blir den som kommer att ansvara för den konstnärliga gestaltningen som ska placeras längst ut på piren vid Framnäs nya strandpromenad. Det är lite av kronan på verket till den nya strandpromenaden som kommer att invigas sommaren 2025.

Evas konstverk Hold tar avstamp i det omkringliggande landskapet. Det hänvisar till Lidköpings gamla cisterner såväl som den runda keramiska formen från stadens karaktäristiska porslinstillverkning. Genom sin organiska form speglar konstverket Hold sjölandskapet och samverkar med omgivningen för att ge besökaren möjlighet att uppleva platsen på nya stimulerande sätt. Eva Hild, född 1966 i Lidköping, är en av Sveriges mest omtyckta och prisade skulptörer. Hennes konstnärskap tar sin formmässiga utgångspunkt i det organiska samt i spänningen mellan olika polariteter: mörker och ljus, yttre och inre krafter, struktur och oregelbundenhet, det öppna och det slutna, det mjuka och det hårda. Eva Hild är numera bosatt och verksam i Sparsör i Borås kommun. År 2021 tilldelades hon Västra Götalandsregionens kulturpris. Eva Hilds fleråriga erfarenhet som skapare av storskalig offentlig konst upplevs som en försäkran om ett konstruktivt samarbete med byggprojektet strandpromenaden och en konstnärligt högkvalitativ slutprodukt som kommer att bidra till att skapa en öppen, användbar och tillgänglig mötesplats för alla.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida