Ung kvinna från Lidköping dömd för ofredande


En 20-årig kvinna från Lidköping har av Skaraborgs tingsrätt dömts för ofredande efter att hon hamnat i bråk med en annan kvinna på Restaurang & Nattklubb Kronan i Vara.

Händelsen inträffade den 28 oktober 2022 då 20-åringen enligt stämningsansökan ska ha slagit den andra kvinnan i ansiktet så det orsakade näsblod och svullnad. Åklagaren hade yrkat att 20-åringen skulle dömas för misshandel, men då tingsrätten inte ansåg att åtalet är styrkt justerat gärningsbeskrivningen på så sätt att den även omfattar ofredande genom att tillägga att 20-åringens agerande i vart fall varit ägnat att kränka den andra kvinnans frid på ett kännbart sätt. 20-åringen döms därför för ofredande till 40 dagsböter á 50 kronor. Totalt 2 000 kronor. Hon ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden. Målsägandens begäran om skadestånd på 5 000 kronor avslås.


Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida