Villa tog full pott på Zinkensdamm

Tim Persson gjorde det avgörande målet när Villa besegrade Hammarby med 4-2 på bortais. Arkivfoto: Urban Larsson.

Villa Lidköping besegrade på onsdagskvällen Hammarby IF i en tät och jämn match där avgörandet kom först i matchens slutskede.

Villa inledde matchen bäst och hade en tvåmålsledning i paus efter mål av Johan Löfstedt och Felix Persson. Hemmalaget kom dock tillbaka och i den 75:e minuter var det kvitterat till 2-2. Det blev dock Villa som fick med sig båda poängen hem. Martin Karlsson gav Villa ledningen med 3-2 och trots en intensiv press från hemmalaget kunde Tim Persson avgöra på stopptid när han petade in 4-2 från nära håll. Villa ligger efter dagens match på en andra plats i tabellen med tio inspelade poäng efter sex spelade omgångar, en poäng efter serieledaren Bollnäs. Nästa match för Villa är hemma mot Broberg/Söderhamn nu på fredag.

Bandy Elitserien
Hammarby IF-Villa Lidköping BK 2-4 (0-2)
0-1 Johan Löfstedt (7), 0-2 Felix Pherson (23), 1-2 Isac Karlsson, hörna (58), 2-2 David Jansson (75), 2-3 Martin Karlsson (78), 2-4 Tim Persson (90+1).
Hörnor: 8-10 (5-4).
Utvisningar: Hammarby IF: 3×10 min. Villa Lidköping BK: 2×10 min.