Julresan ska lysa upp Lidköpings centrum

Bilden är en AI-genererad illustration med utgångspunkt från MK illumination.

Snart blir Lidköpings centrum ännu mysigare. Lidköpings kommun vill tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Sparbankstiftelsen ge alla lidköpingsbor och besökare extra julstämning i form av stämningsskapande ljusinstallationer på ett antal platser i staden.

– Det här är verkligen något extra som kommer skapa trivsel och vi hoppas att många kommer glädjas åt att vi lyser upp Lidköping lite extra i juletid. Lidköping ska vara en trygg och välkomnande plats även nu när vintermörkret smyger sig på säger Anders Kindberg, områdeschef Sektor service.
Vinterbelysningen som tidigare hängt över gator i staden är utsliten. I stället har ett antal mobila ljusinstallationer köpts in. En fördel med dem är att de kan användas i flera sammanhang under året. En helt ny belysning har också installerats i trädkransen runt torget.
– Våra medarbetare har varit drivande i arbetet kring ljusinstallationerna och platserna är valda med omsorg och eftertanke. Initiativet har tagits emot väl av fastighetsägare och handlare i Lidköping. Sparbanksstiftelsen och Destination Läckö-Kinnekulle har varit med och bidragit till finansiering av denna omfattande satsning, fortsätter Anders.
Julresan invigs den 2 december och kommer att lysa under de mörka timmarna fram till 1 februari. Hur installationerna ser ut och var de kommer att finnas avslöjas vid invigningen. Nedräkningen har börjat och arbetet med att få ljusinstallationerna och miljöerna på plats pågår för fullt.
– Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och inviga Julresan med oss. Det blir en tipspromenad som går förbi alla installationer och avslutas med härlig julmusik. För den fikasugna bjuder Sparbanken Lidköping på julfika på Iqbaltorget, berättar Carolina Hellström, destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Fakta:

  • Invigningen av Julresan i Lidköping sker den 2 december klockan 14:00 på torget framför Resecentrum.
  • Samarbete mellan Lidköpings kommun, Sparbanksstiftelsen och Destination Läckö-Kinnekulle.
  • Energisnål LED, produkterna tillverkas i material som kan återvinnas.
  • Belysningen styrs tillsammans med gatubelysningen och lyser endast när det är mörkt.
  • 15 kwh/dygn går åt vilket ungefär motsvarar att ladda en elbil i cirka 13 minuter.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida