Villa Lidköping upp i serieledning

Villa Lidköping är ny serieledare efter att laget besegrat Vetlanda med 7-5 på bortais. Christoffer Edlund gjorde två av målen. Arkivfoto: Urban Larsson.

Villa Lidköping tog på fredagkvällen lagets sjätte raka seger när man besegrade Vetlanda med 7-5 på bortais. Samtidigt förlorade Bollnäs mot Gripen/Trollhättan, vilken innebär att Villa är ny serieledare.

Cristoffer Edlund gav Villa ledningen redan i den 5:e minuten och Villa kunde gå till pausvila med en stabil 5-1-ledning. Vetlanda kom tillbaka in i matchen men Villa kunde hålla undan och vinna med 7-5 inför 786 åskådare i Hydro arena i Vetlanda. Nästa match för Villa är borta mot IFK Rättvik den 8 december.

Elitserien bandy
Vetlanda BK-Villa Lidköping BK 5-7 (1-5)
0-1 Christoffer Edlund (5), 0-2 Martin Andreasson, hörna (11), 1-2 Axel Ekholm (20),  1-3 Joel Broberg (22), 1-4 Gustav Friman (30),  1- Johan Löfstedt (39), 2-5 Emil Fedorov (48), 3-5 Emil Fedorov (66), 3-6 Gustav Friman (68), 4-6 Joakim Carlström, hörna (78), 4-7 Christoffer Edlund, straff (86), 5-7 Emil Fedorov (90).
Hörnor: 9-11.
Utvisningar: Vetlanda BK: 1×5 min, 2×10 min. Villa Lidköping BK: 2×10 min.