Bildextra: Rekord för Santa run i Lidköping

På lördagen gick årets Santa run i Lidköping och det blev nytt rekord med 198 tomtar på startlinjen. Foto: Therese Flensén.

På lördagseftermiddagen gick årets Santa run av stapeln i centrala Lidköping och det blev nytt deltagarrekord med hela 198 tomtar på startlinjen.
– Det är jätteroligt att det växer så för varje år, säger Therese Flensén från arrangörsklubben Lidköpings IS.

Santa run är ett välgörenhetslopp i Lidköping där alla intäkter oavkortat går till Hospice Gabriel. Förra året var det nästan 150 startande och i år kom till slut 198 tomtar till start. Dansskolan Independance stod för uppvärmningen och sedan kunde man välja mellan att springa, lunka eller gå en valfri bana på 1, 2 eller 5 kilometer iklädd tomtekläder. Det var ingen tidtagning och anmälan skedde på plats till en startavgift på 50 kronor per deltagare. Detta innebär att i år kunde närmare 10 000 kronor från Santa run skänkas till Hospice Gabriel. Loppet arrangeras av Lidköpings VSK tillsammans med Handelsrådet i Lidköping.Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida