Unga brottare tävlade i Arboga


Lidköpings AS unga brottare slutade på nionde plats i lagtävlingen när Ostens minnescup avgjordes i Arboga.

 

Fristilstävlingen för ungdomar i Arboga lockade i år 149 invägda brottare från 29 klubbar, där LAS utöver Oskarshamn var den sydligaste deltagande föreningen.
LAS fick två klassegrare i form av syskonen Lamia och Zlatan Topalovic, i WW11 32 kilo respektive FS11 37 kilo, som bara släppte två respektive tre poäng i sina tre matcher vardera.
– Lamia hade två hyfsat tuffa motståndare de första två matcherna. Hon vann ändå båda på tekniskt överlägsenhet. Zlatan gick ren final i sista matchen, men hans motståndare vägrade plötsligt fortsätta och blev diskad, berättar LAS-tränaren Magdalena Lundborg.
Miliam Olausson var inte riktigt vaken i första matchen men avslutade med två fallsegrar i FS9 31 kilo och slutade tvåa. Silver blev det även för Lexi Hammar i WW14 54 kilo som vann de två första matcherna på fall.
I övrigt noterades fjärdeplatser för Linn Hammar och Elvira Rydqvist och en sjätteplats för Villemo Rydqvist. Det innebar att LAS slutade på en fin niondeplats i lagtävlingen.
– Elvira fick också en tumstock med minnesmotiv i vad man kan kalla ett kämparpris efter att hon hade orkat ligga i brygga under större delen av en match, säger Magdalena Lundborg.

Sju LAS-brottare tävlade i lördags i Ostens minnescup. Längst fram Zlatan Topalovic och Lamia Topalovic, i mittenraden Lexi Hammar, Villemo Rydqvist, Linn Hammar och Elvira Rydqvist. Längst bak Miliam Olausson.Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida