Gratis frukt till skolbarn i Lidköping


Enligt ett meddelande som via Vklass gått ut till alla vårdnadshavare som har barn i förskoleklass till klass 6 har Bildningsnämnden i Lidköpings kommun beslutat att införa gratis frukt i skolorna under vårterminen 2024.

Starten för detta kan se lite olika ut, men enligt Camilla Carlsson, rektor på Örslösa skola, ska eleverna i hennes skola erbjudas gratis frukt från och med måndag vecka 5. Två sorters frukt ska beställas vid varje leverans och frukten ska i första hand erbjudas eleverna i samband med högläsning i klassrummet. Tidigare har det varit vårdnadshavarnas ansvar att se till att barnen alltid hade frukt med sig till mellanmålet i skolan. Efter vårterminen ska en utvärdering göras innan ett nytt beslut tas för höstterminen. Ingen kompensation, eller alternativ till frukt, utgår till de som inte äter frukt.

Vill du se fler notiser som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida