Strålande inledning på tävlingsåret för TK Levo


Trampolinklubben Levo inledde tävlingssäsongen 2024 på ett bästa vis och det slutade med sju medaljer med hem i bagaget.

Klubbens yngre tävlingsgymnaster startade tävlingsåret med deltagande på regiontävlingsnivå i Mölnlycke lördagen den 3 februari. Levo deltog denna gång med en mindre trupp om tre gymnaster, Alma Johansson, Elsa Nyberg och Erik Andersson. Samtliga tävlande i klass 4, vilket är den högsta klassen på regiontävlingsnivå. Resultaten talade för sig själv. Tillsammans kunde de åka hem till Lidköping med hela sju medaljer, varav tre guld. I klass 4 individuell trampolin flickor lyckades Alma ta guld och hon fick sällskap på pallen med klubbkaraten Elsa som tog hem silvermedaljen. I pojkarnas klass 4 visade Erik att han inte ville vara sämre och säkrade segern och guldmedalj även han. Det slutade dock inte här. Alma och Elsa tävlade också tillsammans i synkron trampolin. Denna tävling avgörs i en gemensam mixad klass. Det resulterade i en fin andraplacering, hårfint efter det segrande paret från hemmaklubben Sacro. I DMT (double mini trampolin) fixade Alma sin andra guldmedalj för dagen, samtidigt som Elsa säkrade en bronspengen. I pojkarnas tävling lyckades även Erik ta en bronsmedalj.
– Sammantaget en fantastisk tävling för Levo-gymnasterna. Mycket talar för att vi kommer får se dessa unga talanger ta klivet upp och debutera i klass 3 i Svenska cupen. Kanske får vi även se dem delta på hemmaplan den 20-21 april på Levo-cup, säger Andreas Edhammer i TK Levo.
Nästa tävling för Levos tävlingsgymnaster blir Svenska cupen deltävling 1 den 9-10 mars i Upplands Väsby.

På bilden från vänster: Alma Johansson, Erik Andersson, Elsa Nyberg samt tränare Sofia Redman.Vill du se fler sportreferat som detta på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida