DM i boule på Nya stadens torg

Den 9-12 maj arrangeras distriktsmästerskapen i boule på Nya stadens torg i Lidköping.

Den 9-12 maj välkomnar Lidköping ett nytt, spännande evenemang när årets distriktsmästerskap i boule tar plats på Nya stadens torg. Platsen tros skapa en perfekt atmosfär för både publik och deltagare att njuta av boulesportens glädje och spänning.

Vid förra årets mästerskap samlades över 500 deltagare över fyra dagar för att delta i tävlingen. I år hoppas arrangörerna från Wästgöta Dahls Bouleförbund att slå deltagarrekord med målet att locka 700 deltagare till tävlingen. Utöver deltagarna förväntas evenemanget locka besökare till staden för en helg full av boule, gemenskap och härlig folkfest!
– Med årets DM tar vi ett enormt steg, dels genom en underbar spelplats mitt på torget i Lidköping och dels genom ett väldigt spännande samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle. Jag är övertygad om att de två aspekterna kommer leda till att vi kan genomföra det bästa DM som vi någonsin arrangerat, säger Oliver Thorell, ordförande Wästgöta Dahls Bouleförbund.
Evenemanget sammanfaller med Lidköpings traditionsenliga vårmarknad den 10 maj och kommer förvandla staden till en riktig folkfest. I och med det centrala läget blir det väldigt tillgängligt och ger besökarna möjlighet till att ta del av allt som staden har att erbjuda i form av handel, caféer och restauranger. Besökare kommer få möjligheten att delta i en rad aktiviteter, inklusive att prova på boule för de som inte tävlar. Detta erbjuder en unik chans för lokalbefolkningen att uppleva charmen i boulesporten.
– Det känns väldigt roligt att Lidköping får stå som värdstad för DM i boule 2024. Det breddar vårt evenemangsutbud och stärker Lidköping som evenemangsstad. Extra roligt är det att får använda Nya stadens torg till ett idrottsevenemang och visa på att det går att få till många olika typer av evenemang här. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Wästgöta Dahls Bouleförbund, säger Andrea Johansson, evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.
Tack vare en tidig dialog med Lidköpings kommun kommer arrangören få hjälp att fylla torget med grus för att skapa 60 boulebanor. Efter evenemanget kommer gruset tas till vara på genom att distribueras till olika verksamheter inom kommunen, vilket bidrar till en hållbar användning av resurser.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida