Succé för Erik i Frivolten cup

Det blev succé för Erik Andersson i Frivolten cup.

Den 10-11 maj arrangerade Gymnastikklubben Frivolten i Herrljunga traditionsenligt för 39:e gången den internationella trampolintävlingen Frivolten cup. Deltagare från hela elva nationer samlades i Herrljunga och TK Levo från Lidköping deltog med elva gymnaster.

Frivolten cup är en ålderklassindelad tävling med en öppen klass för herr-och damelit. Levo deltog med hela elva gymnaster i klasserna trampolin och DMT (Double mini trampolin). I den öppna elitklassen deltog från klubben Sofia Redman, Vilhelm Billvén Edhammer, Malte Drougge, Lucas Kjellén och Isak Oldin. Efter fredagens och lördagens kvaltävlingar stod det klart att tre av klubbens gymnaster lyckades ta sig vidare till finalerna. Vilhelm Billvén Edhammer (Herr Open), Viggo Olofsson DMT (U13-14) och Erik Andersson trampolin & DMT (U12). Även Sofia Redman (open) som gjorde en fin tävling med två bra serier och var ytterst nära en finalplats.

Succé för Erik
Erik Andersson, som fyller 11 år under året, deltog i tävlingen på dispens då de Svenska reglerna säger att gymnasterna i yngsta åldersgruppen skall ha fyllt elva år för att få tävla. Erik visade dock inte de äldre killarna någon större respekt och tog sig till final i båda grenarna Trampolin och DMT genom att komma etta i kvalet i DMT och sexa i kvaltävlingen trampolin. Minns att Erik nyligen i Levo Cup 20-21 april tog en fjärdeplacering som yngst i startfältet.

Finalerna
I DMT höll Erik nerverna i styr och tog Guldet i DMT med två stabila kombinationer. I Trampolin hoppade han tyvärr ur i tionde och sista övningen vilket resulterade i en sjunde placering. Detta är nog inte det sista vi hör om denne unge gymnast. Vilhelm Billvén Edhammer (open) som gick in som femma från kvalet fick en kämpig finalserie där han fick slita hårt. En misslyckad landning efter tionde och sista övningen resulterade i en åttonde plats. Viggo Olofsson gick in som sexa från kvalet och lyckades försvara denna placering i sin DMT final. I båda grenarna Trampolin och DMT börjar samtliga om från noll i finalen.

Deltagande gymnaster från TK Levo var; Vilhelm Billvén Edhammer, Alma Johansson, Agnes Billvén Edhammer, Elsa Nyberg, Isak Oldin, Lucas Kjellén, Malte Drougge, Sofia Redman, Viggo Olofsson, Erik Andersson och Vilgot Åhlin.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha tio kronor, eller valfritt belopp, till 123 579 86 40. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida