Årets super- kommun 2022

Dagens Samhälle bevakar frågor för beslutsfattare i kommuner och regioner i Sverige. Över 40 000 mätpunkter fördelade på 142 variabler i 18 olika kategorier ligger till grund för Dagens Samhälles kommunrankning där Lidköping placerade sig på första plats i kategorin ”Mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner”.

Lidköping sticker framför allt ut med en god barnomsorg och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad samt ett allt bättre kulturliv och fina fritidsmöjligheter.
– Visst är det fantastiskt. Årets superkommun! Vi vet ju att vår kommun är fantastisk och att vi har engagerade och drivna invånare, men det är ändå något speciellt att få ett sådant fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköping.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida