Föredrag: Hur mår laxen i Vänern?

En lax fångad under Kållandsöträffen i trolling 2017. Foto: Urban Larsson.
Hur ser situationen ut för våra Vänerlaxar idag och hur såg det ut historiskt? Den 31 augusti besöker Anna Hagelin, fiskebiolog vid Länsstyrelsen Västra Götaland, Vänermuseet och berättar om de unika laxar vi idag har i Vänern.

 

Besökarna får veta hur bestånden mår idag, vart de historiskt kom ifrån, vilka hot de står inför och vad som görs för att hjälpa dem behålla livskraftiga nivåer.

Man kan även passa på att besöka sommarutställningen ”Sötvatten – en värld av liv” som visas på museet till och med den 11 september. Föredraget hålls den 31 augusti klockan 17.00 i Vallienrummet på Vänermuseet. Det är fri entré, men antalet platser är begränsade och föranmälan sker till Vänermuseets reception, 0510-77 00 95 eller online. Drop in i mån av plats.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida