Isabella Lundgren till Lidköping

Isabella Lundgren är nästa artist till Musik på Slott och Herresäten. Den 26 augusti uppträder hon på Källstorps gård utanför Lidköping. Foto: Elvira Glante.

Den 26 augusti kommer Isabella Lundgren – en artist i världsklass och en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor till Källstorps egendom. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik.

Hon har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik. 2019 släppte Isabella Lundgren det kritikerrosade albumet ”Out of the Bell Jar”, en hyllning till hennes inspiratör och vägvisare i sånglyrik: nobelpristagaren Bob Dylan. Isabella är nu aktuell med albumet: ”Look for the Silver Lining”, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, samt med en hyllningskonsert till Judy Garland som föddes för 100 år den 2022. Ovan regnbågen hade premiär den 10 juni på Konserthuset i Stockholm, där Isabella får sällskap av Kungliga Filharmonikerna, och tas på turné under hösten tillsammans med jazztrio. Isabella spelar ordinarie med sina vapendragare Carl Bagge – piano, Niklas Fernqvist – bas, och Daniel Fredriksson – trummor.
Den 26 augusti ger hon en nära och personlig konsert på Källstorps egendom.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida