Invigning av EPA Sverige på Vänermuseet

Den 24 september är det invigning av EPA Sverige på Vänermuseet.

Vänskap, längtan, förvirrande känslor, stora högtalare, långa somrar och besvärliga kyssar. Allt staplat på fyra hjul som rullar mot vuxenlivet med en toppfart på 30 km/h. Den 24 september invigs utställningen EPA Sverige med bilder av fotografen Benjamin Nørskov på Vänermuseet.

Benjamin Nørskov har rest runt i Sverige för att möta och fotografera en generation av EPA-ägare. EPA-traktorerna (eller egentligen A-traktor) speglar ägarens personlighet och intressen; växlande färger, doft och ljud -precis som tonårslivet självt. Samtidigt ger de en unik möjlighet att leva ett friare liv. Dessa fordon blir ett sätt att experimentera med vuxenlivet, utan att riktigt vara där ännu. Dokumentationen fungerar både som ett sätt att porträttera tonåringarnas känslor och den fysiska manifestationen av EPA-livet som det ser ut idag, men det är också ett sätt att bevara en del av tonårskulturen idag för kommande generationer.

Benjamin Nørskov föddes 1992 i Småland. När han var 9 år flyttade han till Danmark, där han senare tog en kandidatexamen i fotojournalistik vid Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Genom en serie tätt sammansatta porträtt visar han en generation unga ägare av EPA- och A-traktorer. Bilderna är fotograferat i stora delar av Sverige. På så sätt representerar den ett utsnitt av svensk EPA kultur. Vid varje utställning reser Nørskov till området och fotografera nya bilder som kommer ingå i utställningen. Utställning på Vänermuseet pågår den 24 september 2022- 8 januari 2023.

Invigningsprogram den 24 september:
Invigningsdagens program är utformat med särskild inriktning på ungdomar men alla är naturligtvis välkomna:

11.00-15.00 Designa ett motiv på en keps (material finns) tillsammans med Ung i Lidköping.
12.00 EPA Sverige invigs av fotografen Benjamin Nørskov.
12.00-16.00 Det bjuds på korv ute på museets parkering med gänget från Garaget Lidköping.
13.00 -15.00 Drive in fotostudio på Vänermuseets parkering. Få din EPA /A-traktor /Mopedbil fotad av Benjamin Nørskov, fotografen bakom utställningen EPA Sverige.
Chans att vinna fina priser om du sett utställningen EPA Sverige på Vänermuseet.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida