IBK Lidköping vann målrik seriepremiär

Oscar Garyd gjorde två mål när IBK Lidköping besegrade Floda IBK med 11-8 i seriepremiären, dessutom blev han utsedd till matchens lirare. Foto: Urban Larsson.

På söndagen var det seriepremiär för IBK Lidköping hemma mot Floda IBK och det blev en målrik och jämn match där hemmalaget till slut kunde vinna.

IBK Lidköping var flera gånger i ledningen men Floda kämpade sig ikapp i målprotokollet och en bit in i den tredje och sista perioden var ställningen 6-6. IBK Lidköping visade sig dock vara starkast mot slutet och med tre raka mål på sex minuter i den tredje perioden avgjorde man matchen. Hemmalaget kunde till slut vinna med 11-8 inför 242 åskådare i Idrottens hus. Nästa match för IBK Lidköping är borta mot IK Zenith den 24 september.

Innebandy Division 1 västra Götaland

IBK Lidköping–Floda IBK 11-8 (4-2, 2-2, 5-4)

Första perioden: 1-0 Andreas Granberg (2), 2-0 Oscar Garyd (3), 2-1 Andre Landin (6), 3-1 Albin Bragd (7), 3-2 Isak Net (12), 4-2 Marcus Nilsson (14).

Andra: 4-3 Isak Net (29), 4-4 Isak Net (31), 5-4 Marcus Nilsson (38), 6-4 Pontus Karlsson (39).

Tredje:
6-5 Erik Kovacs (44), 6-6 Andre Landin (46), 7-6 Andreas Granberg (48), 8-6 Joel Flensén (54), 9-6 Alfred Åkervall (54), 9-7 Jesper Hallberg (57), 10-7 Joel Flensén (58), 10-8 Daniel Jakobsson (58), 11-8 Oscar Garyd (60).