Skördemarknad på Stadsnära lantgård i Lidköping

Carine Fagerström, volontär på Stadsnära lantgård, med några nyskördade betor. Foto: Urban Larsson.

Under söndagen den 18 september bjöd Stadsnära lantgård i Lidköping in till skördemarknad och det blev en lyckad dag med fint väder och mycket folk.

Nyskördade tomater, björnbär, gurkor, grönkål, purjolök, hallon, physalis och olika slags betor. Det fanns mycket att köpa när Stadsnära lantgård hade skördemarknad under söndagen. Allt hade odlats på gården, och i gårdens växthus, och det fanns även nyproducerad sylt och saft samt bröd, bullar och olika sorters blommor att köpa.
– Försäljningen går bra och tomaterna är helt slut, berättar Yvonne Träff, projektledare för  biologisk mångfald i trädgården, som tillsammans med Karin Lind på Naturskyddsföreningen i Lidköping även guidade intresserade runt bland gårdens alla blommor och växter.
Förutom produkterna som odlats på gården var ytterligare några försäljare på plats och sålde sina produkter. Studiefrämjandet höll i en tipspromenad och det gick även att klappa djuren på gården eller ta en fika i caféet. Det grillades korv och hamburgare för de som var hungriga samtidigt som det pågick en tävling där man skulle fota tre pollinatörer bland gårdens blommor och vinna priser. Uppskattningsvis besökte runt 300 personer Stadsnära lantgård under dagen. Nästa stora dag på Stadsnära lantgård är den 20 november då det arrangeras julmarknad.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida