Lidköpings stadsmusikkår kan tvingas ställa in

Lars Hällén, Lisbeth Lustig, Karin Magnusson, Elisabeth Björkquist, Anders Bergholm, Lars-Åke Asp, Ulrika Andersson, Ewa Asp och Bengt Otterberg hoppas få se fler musikanter i Lidköpings stadsmusikkår.
Lidköpings stadsmusikkår är ett populärt och uppskattat inslag när det vankas evenemang av olika slag runt om i Lidköpings kommun. Nu finns risk för att man måste ställa in sin medverkan framöver då musikkåren har för få musikanter.
 
Nationaldagsfirande i Stadsträdgården, Blåsmusikens dag, invigning av sommarutställningen på Läckö slott, valborgsmässofirande i Stadsträdgården.  Tomteparaden i Lidköping, uppträde på ICA Hjertbergs inför julen samt att man marscherar tillsammans med studenterna vid studentexamen. Dessutom en egen konsert en gång om året. Tillfällena har varit många då Lidköpingsborna fått ta del av Lidköpings stadsmusikkår, men nu är det kanske slut med det.
– Blir vi inte fler innan julen så tvingas vi nog ställa in julspelningarna, säger Bengt Otterberg bekymrat och får medhåll av de övriga som är på plats i Musikskolans lokaler denna tisdagkväll för att repetera för första gången på ett bra tag.
Först fick man göra ett uppehåll på drygt nästan två år på grund av pandemin och den 9 april i år lade Lidköpings stadsmusikkår ut ett meddelande på sin Facebook-sida som löd: ”Verksamheten är tillfälligt pausad på grund av få musikanter”.
Nu har man dock kunnat starta upp och börjat repetera igen, men fortfarande är man alldeles för få. Många har slutat under pandemin, vissa på grund av att många evenemang ställdes in och man hade heller ingen möjlighet att kunna träffas och repetera. Andra på grund av ålder eller att intresset svalnat.
– Vi är ett 15-tal just nu men skulle behöva vara fler, säger Bengt Otterberg, som själv varit med sedan Lidköpings stadsmusikkår bildades 1957.
Tidigare år har man varit ett 30-tal, men flera har alltså slutat, och få nya har tillkommit. Nu hoppas man kunna locka några fler musikanter så man kan uppträda på årets julkonsert, samt kommande evenemang, och man repeterar nu för fullt varje tisdag mellan klockan 18.45 till 21.00.
Man söker framför allt efter musikanter som spelar slagverk, trumpet eller flöjt.
– Alla som kan spela är välkomna, avslutar Bengt Otterberg.
 
Text och foto: Urban Larsson.

Tisdagen den 20 september var nio musikanter ur Lidköpings stadsmusikkår på plats i Musikskolans lokaler för att repetera inför kommande evenemang.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida