Döms för knytnävsslag mot polis i Lidköping

En 22-årig man från Skara döms för att den 12 februari i år ha angripit och delat ut ett knytnävsslag mot en polis i Lidköping.

Händelsen inträffade den 12 februari i år på Lidbecksgatan i centrala Lidköping. Polismannen skulle ingripa i en misshandel och beordrade Skarabon, som sprang från platsen, att stanna. Mannen stannade då och delade ut ett kraftigt knytnävsslag mot polismannen, som föll till marken. Slaget orsakade en sårskada på läppen, smärta och rodnad i ansiktet, skrapsår på händer, knän och armbåge samt yrsel och kvarvarande huvudvärk. Mannen döms nu för våld mot tjänsteman till skyddstillsyn med samhällstjänst om 40 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse i en månad ha dömts ut. Skarabon ska även betala skadestång till målsägaren med 3 200 kronor. Mannen, som tidigare har tidigare dömts för bland annat misshandel och våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen, förnekar brott.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida