Lidköpingsbo vann 5,4 miljoner på Lotto

Lördagens storvinnare på Lotto är en pensionerad Lidköpingsbo. Efter att ha lämnat in sitt spel hos Ica i Stora Levene prickade en av hans rader in sju rätt. Med en vinst på drygt 5,4 miljoner kronor ska mannen och hans fru nu betala av lån och rusta upp sitt badrum.

Lördagens storvinnare på Lotto är en pensionerad Lidköpingsbo. Efter att ha lämnat in sitt spel hos Ica i Stora Levene prickade en av hans rader sju rätt. Med en vinst på drygt 5,4 miljoner kronor ska nu mannen och hans fru betala av lån och rusta upp sitt badrum.

Med tio spelade Lottorader och en stor portion tur lyckades en pensionerad Lidköpingsbo bli mångmiljonär i helgen. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör når mannen berättar han om en omtumlande helg.
− Under söndagen började jag ana att jag vunnit något och när jag såg vinstsumman kunde jag inte tro att det var sant. När jag visade det för min fru trodde hon inte heller sina ögon. Det var chockartat! säger mannen.
Lidköpingsbon som spelat Lotto under många år har varit riktigt nära storvinst även tidigare. Förra året vann han drygt 30 000 kronor då han fick sex rätt plus tilläggsnummer, men lördagens sexsiffriga belopp var förstås något helt annat.
− Det betyder jättemycket! Vi ska först och främst betala av våra lån och göra i ordning badrummet här hemma. Men vi kommer hålla vinsten hemlig och inte berätta för någon, säger mannen.
För vinnaren och hans fru väntar nu ett möte i bankmiljö där Svenska Spel Tur även närvarar.
− Vid vinster på mer än fem miljoner kronor betalas vinsten alltid ut vid ett bankmöte där vinnaren också erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning. Det är en del i vårt spelansvar, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.
Vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1, lördag 24 september 2022 var: 6 – 11 – 17 – 21 – 23 – 25 – 34

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida