Fri tandvård även för de som inte är folkbokförda här

Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen beslutade vid sitt sammanträde den 11 oktober att personer som har fått uppehållstillstånd men ännu inte är folkbokförda i Sverige ska betala samma patientavgift för tandvård som folkbokförda invånare. Det innebär att barn och unga ska erbjudas fri tandvård. Foto: Pixabay.

Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen beslutade vid sitt sammanträde den 11 oktober bland annat att personer som har fått uppehållstillstånd men ännu inte är folkbokförda i Sverige ska betala samma patientavgift för tandvård som folkbokförda invånare. Det innebär att barn och unga ska erbjudas fri tandvård.

Personer som har fått uppehållstillstånd men som vid tandvårdstillfället ännu inte är folkbokförda i Sverige ska betala samma patientavgifter som folkbokförda invånare. Det beslutade regionfullmäktige på sitt sammanträde i dag den 11 oktober. Beslutet gäller för de vårdgivare som tillhör Västra Götalandsregionen. Beslutet innebär också att barn och unga som har fått uppehållstillstånd, men som vid tandvårdstillfället ännu inte är folkbokförda i Sverige ska erbjudas fri tandvård inom Folktandvården på samma villkor som för barn och unga mellan 3 och 23 år som är folkbokförda i Sverige. För två år sedan, i november 2020, beslutade regionfullmäktige att personer som har beviljats uppehållstillstånd men som vid vårdtillfället ännu inte är folkbokförda i Sverige ska betala samma patientavgift som folkbokförda invånare. Det beslutet gällde patientavgifter inom hälso- och sjukvård, men däremot inte tandvård.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida