Skjuten man åtalas – krävs på stort skadestånd

Den 27-årige man som sköts av polis på Stenportsgatan i Lidköping den 15 september åtalas nu för grovt hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen. Han krävs dessutom på ett stort skadestånd för att ha hotat två poliser med kniv.

Händelsen inträffade natten mot den 15 september på Stenportsgatan i centrala Lidköping. Den 27-årige mannen ska enligt åtalet ha angripit två poliser med hot om våld i deras myndighetsutövning då de beordrade honom att lägga ner den kniv som han hade i handen. Mannen ska då ha höjd kniven och gått mot poliserna med kniven riktad mot dem. Han åtalas därför för grovt hot mot tjänsteman. Brottet ska bedömas som grovt eftersom hotet påtagligt förstärkts med hjälp av vapen. Poliserna yrkar även skadestånd av mannen med 50 000 kronor vardera för kränkning.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida