Lidköpingsextra fick besök av skogens konung

Lidköpingsextras redaktör bor i ett hus på landet i Söne utanför Lidköping. Det arbetas ofta från kontoret i bostaden och för en dryg vecka sedan när redaktörn tittade ut genom kontorsfönstret fick han syn på skogens konung knappt tio meter från huset. Givetvis åkte kameran fram.

Genom åren har många älgar varit framme på tomten i Söne, men denna gången var det extra kul då det var några år sedan som en älg var framme senast. En av fördelarna med att kunna sitta i bostaden och arbeta är att man bland annat kan kika ut i fönstret emellanåt för att se vad som pågår i naturen utanför. Senaste veckan har det skådats många djur och fåglar på tomten som bland annat hackspettar, nötskrikor, en häger (som försöker fånga koikarparna i trädgårdsdammen), två havsörnar och en mängd andra fåglar. Dessutom har det varit framme fladdermöss, en ekorre, en räv, flera rådjur och för en dryg vecka sedan alltså även skogens konung. Älgen hade fått syn på ett äppleträd på tomten med vackert röda äpplen som han under flera dagar kom fram och åt av. Att de var goda var ingen tvekan om för flera gånger slickade sig älgen, som fått namnet Hälge, om munnen. Förhoppningsvis överlever Hälge årets älgjakt, så man får se honom fler gånger.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida