Narkotikasök med hund på skolor i Lidköping

Hundföraren Patrik och schäfern Lucca gjorde förebyggande narkotikasök på skolor i Lidköping. Foto: Polisen Västra Skaraborg.

Den 28 oktober genomförde hundgruppen och områdespolisen förebyggande narkotikasök med hund på bland annat två skolor i Lidköping.

Som ett led i en narkotikafri skola, genomfördes under förra veckan tre hundsök i lokalpolisområdet. Det ena på Liljestenskolan i Götene i onsdags och de andra på Rudenschöldskolan samt på De la Gardiegymnasiet i Lidköping under torsdagen. Dessa sök genomförs inte för att det finns någon misstanke mot någon på skolan, utan är en förebyggande åtgärd i samverkan med kommunerna för att skolan ska vara en lugn och trygg plats fri från narkotika och i stället full av kunskapstörst, skriver Polisen Västra Skaraborg på sin Facebook-sida. Ingen narkotika anträffades vid något av söken.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida