Gratis TBE-vaccin i Västra Götaland ska utredas

Spridningen av fästingburen TBE ökar. Foto: Pixabay.

Regionstyrelsen föreslår, efter en motion från Sverigedemokraterna, att Västra Götalandsregionen utreder vad det skulle kosta att erbjuda gratis vaccin mot TBE till barn och unga.

När kostnaderna utreds, inklusive de hälsoekonomiska aspekterna, bör även alternativ till full avgiftsfrihet övervägas samt avgiftsfrihet/subvention även för andra grupper än barn och unga, enligt regionstyrelsen. Spridningen av fästingburen TBE ökar. Samtidigt har det kommit nya studier inom området som gör att det finns skäl att utreda vad det skulle kosta att införa gratis TBE-vaccin till barn och unga. Mycket talar för att barn och unga ofta får ett mildare sjukdomsförlopp i jämförelse med vuxna. Därför bör utredningen även ta hänsyn till andra grupper än barn och unga. Regionfullmäktige beslutar om förslaget den 29 november.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida