En klassvinst för LAS i Varberg

Det blev en klasseger genom Lamia Topalovic när fem LAS-brottare tävlade i Mikael Ljungbergs Cup.
 
Tävlingen som hedrar en av svensk brottnings största genom tiderna går numera i Varberg sedan Mikael Ljungbergs moderklubb Mölndal upphörde med sin verksamhet. I år vägde hela 227 brottare från 37 klubbar in. I 30-kilosklassen för de yngsta tjejerna, WW9, gick Lamia Topalovic tre matcher där de två första slutade med fallsegrar. Den avslutande kampen mot Julia Söderbäck, Norrköpings BK, blev jämn och dramatisk. Matchen slutade 10–10 men Lamia vann på att hon hade tagit sista poängen. I den äldre kategorin WW11 gick Lexi Hammar två matcher i 46-kilosklassen mot Elsa Ransheim, Helsingborg, som dock visade sig vara numret större. Bland killarna fortsatte Alvin Ekholm att visa fin höstform. Efter att ha förlorat på fall mot blivande slutsegraren Erik Nilsson, HBK Bergania, radade Alvin upp tre fallvinster, däribland i den avslutande bronsmatchen mot Joel Larsson, Viskafors. För Zlatan Topalovic i 34-kilosklassen för GR11 blev det visserligen tre fallförluster men två av matcherna var poängmässigt jämna. Oskar Treijner gick två matcher i 62-kilosklassen för GR14 som båda slutade med fallförluster.
OS-guldmedaljören Mikael Ljungbergs ande vilade över cupen som bär hans namn. Lexi Hammar, Lamia Topalovic, Zlatan Topalovic, Alvin Ekholm och Oskar Treijner tävlade för LAS.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida