Fick fängelse och sin Volvo XC60 förverkad

Domen har nu fallit mot en 63-årig man från Lidköping som stått åtalad för grov olovlig körning. Påföljden blev fängelse i 14 dagar samt att mannens bil, en Volvo XC60 av årsmodell 2014 som tidigare beslagtagits, nu förverkas från mannen.

Den dömde mannen från Lidköping stoppades i sin bil på Läckövägen i Lidköping den 22 september. Mannen saknade giltigt körkort och då han tidigare dömts för bland annat grov olovlig körning och rattfylleri vid flera tillfällen räknades brottet som grovt. Mannen, som erkänner att han kört bilen vid det aktuella tillfället, uppger att han var på väg till återvinningsstationen och tog bilen för att han har problem med balansen. Mannen får även sin bil, en Volvo XC60 av årsmodell 2014 förverkad. Enligt 7 § trafikbrottslagen får ett fordon som har använts vid brott enligt lagen förklaras förverkat om det behövs för att förebygga sådan fortsatt brottslighet och ett förverkande inte är uppenbart oskäligt. Enligt andra stycket samma bestämmelse ska det avseende olovlig körning beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet. Mannen har motsatt sig begäran om förverkande av bilen och invänt att ett förverkande vore uppenbart oskäligt mot bakgrund av bilens värde samt hans behov av bilen. Bilen har av polisen inledningsvis värderats till 129 000 kronor och senare har en bilinspektör uppskattat marknadsvärdet till cirka 100 000 kronor.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida