Aktivitetsyta för ett mer levande stadscentrum

Bilden visar var den nya aktivitetsytan kommer att placeras. Illustration: Lidköpings kommun.

Samhällsbyggnadsnämnden har idag beslutat att en aktivitetsyta på Nya stadens torg ska skapas.

– Med projektet vill vi skapa ett mer livfullt stadscentrum, året runt. De aktiviteter som hålls på torget har många besökare och det är ett uppskattat inslag i stadsbilden. Nu vill vi permanenta denna typ av aktiviteter, säger Jacob Kindstedt Landskapsarkitekt på Lidköpings kommun.
I förstudien föreslås att den nya aktivitetsytan ska innehålla bland annat dansbana, isbana, mindre scen för till exempel barnteater, unika sittplatser, WI-FI, högtalare och möjligheter för olika event och evenemang.  Aktivitetsytan ska placeras vid den cykelparkering som finns vid busshållplatsen mot torgbron. Delar av cykelparkeringen kommer flyttas till andra delar av torget. Nästa steg i projektet är att påbörja projektering och planering inför byggnation.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida