LAIK bjöd upp till kamp – i en halvlek

Gustav Nygren gjorde ett av målen när LAIK förlorade med 3-10 hemma mot Örebro SK. Foto: Urban Larsson.

På tisdagskvällen möttes Lidköpings AIK och Örebro SK i Sparbanken Lidköping arena. Det blev en jämn första halvlek, men i den andra kom misstagen för hemmalaget som till slut förlorade med 3-10.

Efter en målmässigt jämn första halvlek var ställningen 3-3 mellan Lidköpings AIK och Örebro SK, detta efter att fem av målen kommit till på hörna och ett på straff. I den andra tog dock bortalaget över direkt och tog ledningen redan i den 48:e minuten. En dryg kvart senare hade Örebro hunnit med att göra ytterligare tre mål, samtliga på fasta situationer, och matchen var avgjord. LAIK förlorade till slut matchen med 3-10. Noterbart är att tio av målen i matchen kom till på fasta situationer, åtta hörnor, ett frislag och en straff. Nästa match för LAIK är borta mot Katrineholms den 16 december.

Bandyallsvenskan
Lidköpings AIK-Örebro SK 3-10 (3-3)
1-0 Amadeus Karlgren, hörna (4), 1-1 Victor Janers, hörna (23), 1-2 Nico Nevalainen , hörna (28), 2-2 Gustav Nygren, hörna (31), 2-3 Nico Nevalainen, straff (42), 3-3 Viggo Olofsson, hörna (44), 3-4 Nico Nevalainen, hörna (48), 3-5 Jakob Sjölander, hörna (56), 3-6 Viktor Janers, frislag (63), 3-7 Sebastian Eriksson, hörna (65), 3-8 Robin Folkesson (70), 3-9 Vilgot Sjölander (81), 3-10 Alexander Strand (84).
Hörnor: 12-15 (6-7).
Utvisningar: LAIK: 2×10 min.
Domare: Jörgen Wingstedt.