Villa körde över Vänersborg på bortais

Christoffer Edlund gjorde fyra mål mot Vänersborg och det fjärde var hans 1000:e mål totalt i karriären. Foto: Urban Larsson.

Christoffer Edlund gjorde sitt 1000:e mål när Villa på fredagskvällen utklassade Vänersborg med hela 10-1 på bortais.

Villa startade som vanligt aggressivt men det dröjde till den 21:a minuten innan första målet kom. Vänersborg drog på sig en utvisning och då passade Villa på att ta ledningen med 1-0 på hörna genom Christoffer Edlund. Minuten senare kvitterade dock Vänersborg till 1-1. Felix Pehrson gav Villa ledningen på nytt när han petade in en retur framför mål. 3-1 för Villa gjorde Christoffer Edlund när han sköt in sin andra hörna för kvällen. Villa hade chanser att göra fler mål, bland annat hade Felix Persson ett skott i stolpen, och så småningom kom utdelningen. 4-1 till Villa genom Joel Broberg från nära håll. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
Efter en lite mera avvaktade inledning i den andra halvleken började målen rulla in för Villa och efter 65 spelade minuter var Villa i en 8-1-ledning. Christoffer Edlund gjorde 5-1, Martin Karlsson sköt in 6-1 från kanten och 7-1 gjorde Tim Persson när han helt frispelad kunde runda målvakten och sätta bollen i mål. Det åttonde målet gjordes av Christoffer Edlund på straff och det var hans fjärde mål för dagen och hans 1 000:e mål totalt i karriären. Matchen var redan avgjord men Villa hann med att göra ytterligare två mål. Martin Karlsson snodde åt sig bollen i motståndarnas straffområde i den 80:e minuten, rundade målvakten och rullade in 9-1. Johan Löfstedt fastställde slutresultatet till 10-1. Nästa match för Villa Lidköping är hemma mot Bollnäs GIF den 5 januari.

Bandy
Elitserien herr
IFK Vänersborg-Villa Lidköping BK 1-10 (1-4)
0-1 Christoffer Edlund, hörna (21), 1-1 Adam Herou Löf (23), 1-2 Felix Pherson (27), 1-3 Christoffer Edlund, hörna (35), 1-4 Joel Broberg (43), 1-5 Christoffer Edlund (56), 1-6 Martin Karlsson (60), 1-7 Tim Persson (63), 1-8 Christoffer Edlund, straff (65), 1-9 Martin Karlsson (80), 1-10 Johan Löfstedt (86).
Hörnor: 5-8.
Utvisningar: IFK Vänersborg 1x 5 min. 3×10 min. Villa Lidköping BK –
Straffar: 0-1.
Publik: 1 377 personer.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida