Tusentals firade in det nya året på Nya stadens torg

Syskonen Natalie och Benjamin Larsson var på plats för att se lasershowen och skåla in det nya året.

Tusentals personer hade samlats på Nya stadens torg i Lidköping för att fira in det nya året och de bjöds bland annat på en uppskattad lasershow.
– Det var riktigt coolt och kul att det var så mycket folk, tyckte syskonen Natalie och Benjamin Larsson, som var några av de som passade på att skåla in det nya året.

Programmet på Nya stadens torg startade klockan 23.45 med lasermapping och temat för årets nyårsfirande var Lidköping 575 år med viktiga epoker och för staden specifika miljöer som valts ut som en sammanfattning av stadens historia. Lasermapping är ett sätt att måla bilder och skriva text på stora ytor med laserljus, som på nyårsafton visades på Rådhusets fasad. Musiker och producent Ulf Söderberg hade ljudsatt den historiska berättelsen för att förstärka upplevelsen ytterligare. Därefter var det nedräkning mot tolvslaget som följdes av en spektakulär lasershow till musik. Tusentals personer hade som vanligt samlats på torget för att ta del av festligheterna och många hade öven med sig egna fyrverkerier som avfyrades på och runt torget.
För alla som missade lasershowen på nyårsafton så genomfördes den även klockan 17.00 på nyårsdagen.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida