Villa starkare än Bollnäs i andra halvlek

Tim Persson gjorde tre mål när Villa Lidköping besegrade Bollnäs med 8-3 på torsdagskvällen. Foto: Urban Larsson.

Ettan i elitserien Villa Lidköping mot trean Bollnäs. Det var upplagt för en spännande match i Sparbanken Lidköping arena på torsdagskvällen, och det blev det också. I en halvlek.

Villa tog tag tag i matchen direkt och tog också ledningen genom Felix Persson efter en fin framspelning av Alexander Karlgren. 2-0 gjorde Christoffer Edlund, hans 1001:a mål i karriären, efter ett fint lyft av Joel Broberg. Erik Pettersson reducerade för Bollnäs, som även kvitterade till 2-2 på en hörna. En frispelad Tim Persson gav minuten senare Villa ledningen med 3-2. Bollnäs avslutade halvleken riktigt bra och hade bland annat ett skott i stolpen, men resultat 3-2 stod sig halvleken ut.
Den andra halvleken inledde hemmalaget klart bäst. Tim Persson gjorde 4-2 och Christoffer Edlund 5-2 inom loppet av 72 sekunder innan Bollnäs tog timeout. Martin Karlsson sköt in 6-2 från nära håll och då såg det ut som Villa skulle ta ännu en seger. Bollnäs drabbas sedan av två utvisningar och då blev Tim Persson frispelad och kunde göra 7-2, hans tredje mål i matchen. Bollnäs pressade på mot slutet och fick till en reducering, men Villa kunde hålla undan och vinna med 8-3. Det sista målet gjorde Christoffer Edlund på straff på stopptid. Villa är därmed fortfarande obesegrade i elitserien efter 16 spelade omgångar.

Elitserien
Villa Lidköping BK-Bollnäs GIF 8-3 (3-2)
1-0 Felix Pherson (8), 2-0 Christoffer Edlund (21), 2-1 Erik Pettersson (23), 2-2 Oskar Westh (37), 3-2 Tim Persson (39), 4-2 Tim Persson (51)., 5-2 Christoffer Edlund (52), 6-2 Martin Karlsson (63), 7-2 Tim Persson (72), 7-3 Erik Pettersson (81), 8-3 Christoffer Edlund, straff (92).
Hörnor: 6-12 (2-5).
Utvisningar: Villa Lidköping BK: 1×10 min, Bollnäs GIF 2×10 min.
Domare: Anders Berg.
Publik: 2 468.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida