22-åring dömd till fängelse för en lång rad brott

En 20-årig man från Lidköping har dömts till fängelse i ett år och två månader för en lång rad brott som begåtts det senaste året.

Bland annat döms mannen för misshandel, olaga hot, flera fall av brott mot knivlagen, flera fall av narkotikabrott och ringa narkotikabrott samt dopningsbrott. Bland annat ska 22-åringen misshandlat en man på Rudenschöldsgatan i Lidköping den 7 juli 2022 och även hotat mannen genom att uttala ”jag ska sticka kniven i dig”. Mannen greps strax efter händelsen och hade då en kniv i en påse. Den 30 mars ska mannen ha påträffats i Angered med 0,79 gram cannabisharts och 18 gram kokain, och dagen efter greps han med 12,5 gram cannabisharts i Lidköping. Mannen döms även för att den 16 juni 2022 innehaft 29 tabletter alprazolam och 57,7 gram cannabisharts i en lägenhet på Östergatan i Lidköping. Den 16 oktober 2022 greps mannen med en kniv på Alfreds Spel & Bar vid gamla stadens torg i Lidköping. Fem dagar senare greps han igen, denna gången utomhus på Gamla stadens torg, och även då bar mannen kniv. Mannen döms även för ett narkotikabrott som ska ha begåtts den 25 oktober på Östergatan i Lidköping. Mannen ska då olovligen innehaft och förvarat 132,57 gram cannabisharts, 9,73 gram kokain, 49 gram amfetamin och åtta tabletter Monafinil, som är narkotika. Dessutom hade mannen förvarat dopningsmedel i form av 51 tabletter Oxymetolon. I beslag tagna knivar, doping och narkotika, samt en väska med märkeskläder och en jacka samt 6 420 kronor i kontanter ska förverkas från mannen, detta då det är sannolikt att egendomen utgör utbyte av brottslig verksamhet.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida