LAIK räckte inte till mot topplaget

Marcus Johansson och LAIK stötte på hårt motstånd när laget ställdes mot serietvåan Åby/Tjureda. Foto: Urban Larsson.

Lidköpings AIK ställdes på söndagseftermiddagen mot topplaget Åby/Tjureda i Sparbanken Lidköping arena, och det blev som väntat en svår uppgift för hemmalaget.

Söndagens möte mot tabelltvåan Åby/Tjureda började bra för LAIK, visserligen hamnade man i ett tidigt 0-1-underläge men man hade flera chanser att kvittera, bland annat en straff i den 15:e minuten, men målen uteblev. I inledningen av den andra halvleken gjorde Åby/Tjureda ett ryck och med två mål inom loppet av 37 sekunder var hemmalaget i ett 0-3-underläge. LAIK hängde inte med när gästerna satte fart och laget förlorade till slut med 1-7. Tröstmålet gjorde Viggo Olofsson på hörna i den 89:e minuten. Lidköpings AIK ligger efter förlusten på en elfte plats i serien med nio inspelade poäng efter 14 omgångar. Nästa match för LAIK är hemma mot Surte nästa söndag.

Bandyallsvenskan
Lidköpings AIK-Åby/Tjureda IF 1-8 (0-1)
0-1 Victor Lindahl, hörna (6), 0-2 Jonathan Svensson (53), 0-3 Jonathan Svensson (54), 0-4 Filip Lydén (61), 0-5 Philip Lindqvist (68), 0-6 Måns Racov (82), 0-7 Iisakki Kaivola, hörna (85), 1-7 Viggo Olofsson, hörna (89). 1-8 Iisakki Kaivola, hörna (90+)
Hörnor: 7-9 (4-5).
Utvisningar: Lidköpings AIK: -. Åby/Tjureda IF: 1×10 min.
Publik: 202.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida