LAS startade brottningsåret i Viskafors

Viktor Fredriksson, Villemo Rydqvist, Oskar Treijner, Lamia Topalovic, Zlatan Topalovic, Elise Fortune och Lexi Hammar tävlade för LAS i Viskaforscupen. Emil Sundberg och Tommy Gustavsson var med som tränare.
Det nya brottningsåret startade för Lidköpings AS del med Viskaforscupen. LAS deltog med sju brottare och blev sexa i lagtävlingen bland 19 deltagande klubbar.

Bland de äldre killarna i GR14 vann Oskar Treijner i 68-kilosklassen efter seger i matchserien mot Hamza Dzafic, Värnamo BK. Viktor Fredriksson i 62-kilosklassen vann övertygande på teknisk överlägsenhet mot hemmabrottaren Anton Fyhr, men åkte dit oturligt i slutsekunderna på en mara mot Dano Kadir, Örgryte, vilket innebar förlust med 10–12 och en andraplats för Viktor.
En andraplats blev det även för Lexi Hammar i 46-kilosklassen för WW14 med vinster mot dels klubbkompisen Villemo Rydqvist och dels Emmy Bergh-Skog, Falköping. I den sistnämnda matchen skrevs poängsiffrorna till hela 24–14! I WW17 slutade Elise Fortune trea i 61-kilosklassen efter två förluster mot erfaret motstånd.
Bland de yngsta deltagarna gick Zlatan Topalovic fyra matcher i 33-kilosklassen för GR11 där han vann två och förlorade två, vilket gav en slutlig tredjeplats. Även Lamia Topalovic kom trea i 30-kilosklassen för WW11 sedan hon efter två inledande förluster kämpat sig till segern på fall mot Emma Kroon, Skövde ABK.
Totalt deltog 92 brottare från 19 klubbar. LAS blev sexa i lagtävlingen.
– Eftersom flera av våra brottare inte har hållit på så länge var detta en lagom tävling att starta året med. Nu laddar vi för egen tävling Vänercupen den 21 januari, säger LAS-tränaren Emil Sundberg.


Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939.
Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja vårt arbetet så vi kan bevaka allt som händer runt om i Lidköpings kommun.
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida