BK Wik vann toppmötet – upp i serieledning

Maths Blyh och BK Wik besegrade Götene BK med 11-9 och leder nu serien. Foto: Urban Larsson.

Tvåan i serien BK Wik fick på lördagen besök av ettan Götene BK i bowlinghallen i Lidköping. Det blev en jämn match mellan de två topplagen i division 2, där BK Wik till slut kunde vinna med 11-9.

– En riktigt bra insats av hela laget men om jag måste framhäva någon så är det Jan Nordberg och Maths Blyh och även Tomas Elofsson. De har väldigt mycket rutin och det är viktigt i jämna matcher som denna, säger Stefan Jonsson i BK Wik.
I och med segern toppar BK Wik serien med 12 poäng, samma poäng som tvåan Götene. Trea i serien ligger BK Skrufscha på 18 poäng, men med två matcher mindre spelade, och fyra Jönköpings KK med 16 poäng och tre matcher mindre spelade.
– Det var en viktig seger och nu är vi med i kampen om seriesegern, säger Stefan Jonsson.
Nästa match för BK Wik är hemma mot Team Mariestad BK den 21 januari.

Poängen: Jan Nordberg 936, Maths Blyh 873, Tomas Elofsson 848, Andreas Wik 838, Tommy Karlsson 798, Axel Wallin 773, Linus Jonasson 585 (tre serier), Joel Boo 556 (tre serier) och William Tigerberg 384 (två serier). 

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Vill du se fler matchreferat som detta på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha fem kronor, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja vårt arbetet att bevaka allt som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida