Åtalas för vansinnesfärd med husvagn på släp

Strax efter 08-tiden på torsdagsmorgonen drog en personbil med husvagn till sig polisens uppmärksamhet och polisen stoppade ekipaget på Hamngatan i centrala Lidköping. Nu åtalas mannen för en rad brott.

Föraren, en man i 40-årsåldern, blåste positivt och togs med till stationen för ytterligare provtagning. Där visar det sig att värdet överskrider gränsen för grovt rattfylleri och mannen, som är hemmahörande i Polen, grips och anhålls. Nu har mannen häktats och det visade sig att han åtals för en rad brott. När mannen framförde sin bil med efterföljande husvagn på Hamngatan i centrala Lidköping hade han enligt stämningsansökan intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,62 milligram per liter. Mannen saknade dessutom körkort och åtalas förutom för grovt rattfylleri även för olovlig körning. Samtidigt åtalas mannen för ytterligare ett fall av olovlig körning då han den 17 januari, två dagar tidigare, kört personbil i Arboga utan att ha rätt till det. Dessutom åtalas han för olovligt brukande då han använt en annan persons bil utan lov. Mannen, som sitter häktad för grovt rattfylleri sedan den 19 januari, har erkänt brotten.

Vill du se fler artiklar som denna på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha en krona, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

 
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida