LAS näst bästa klubb i Vänercupen

LAS-brottarna fick i lördags tävla på hemmaplan i Vänercupen. Bakre raden från vänster: Willemo Rydqvist, Lexi Hammar, Elise Fortune, Sixten Ottosson, Aminollah Safari, Viktor Fredriksson, Oskar Treijner. Främre raden: Lamia Topalovic, Milliam Olausson, Zlatan Topalovic, Sibelle Andersson. På bilden saknas Nasim Dabbab och Wasim Dabbab.
Lidköpings AS slutade tvåa i lagtävlingen när egna arrangemanget Vänercupen återkom efter två års pandemiuppehåll.

Brottningen är tillsammans med andra kampsporter de som har lidit mest av de nedstängningar som skedde under pandemin. Därför kom det knappast som någon överraskning att Vänercupen inte nådde riktigt samma deltagarantal nu som när den hölls 2020.
Totalt kom 147 brottare från 27 klubbar till start. Under de cirka tre timmarna som tävlingen pågick i Idrottens hus A-hall avverkades 205 matcher i nio olika ålderskategorier. Förutom besök av de svenska klubbarna gladdes LAS åt deltagande från både Norge och Danmark.
LAS representerades av 13 aktiva, varav flera gjorde sin första licenstävling. I kraft av bland annat fyra klassvinster slutade hemmaklubben tvåa i lagtävlingen efter Kungsbacka BK. Klassegrarna togs av Aminollah Safari i FS23 70 kilo, Sixten Ottosson i GR17 71 kilo, Viktor Fredriksson i GR14 62 kilo och Sibelle Andersson i WW9 32 kilo.
Kungsbacka vann även lagtävlingen för pojkar medan Finspång var bästa tjejklubb. Till tävlingens bäste brottare utsågs Martin Aak, Kolbotn IL, vinnare i GR17 55 kilo. Martin vann även den krysstagstävling med docka som traditionsenligt ingår i Vänercupen.
Med anledning av klubbens 90-årsjubileum hyllades några av de eldsjälar som arbetar i föreningen. Förtjänsttecken i brons tilldelades Hannah Lundborg Assarson, Anders Treijner, Sandra Ottosson, Bernt Bayard medan Tommy Lundell mottog förtjänsttecken i silver.
– Vi är lyckligt lottade med en tävlingsorganisation som förmodligen är en av landets allra bästa. Allt beröm vi får från gästande klubbar värmer men sporrar också inför framtiden, säger Göran Berglund, ordförande i LAS.

 

Klubbpoäng, sammanlagt: 1) Kungsbacka BK, 38 poäng, 2) Lidköpings AS, 32, 3) Alebrottarna, 29, 4) Kolbotn IL, 27, 5) Örgryte IS, 26, 6) Finspång AIK, 25.
Klubbpoäng, killar: 1) Kungsbacka BK, 34, 2) Lidköpings AS, 23, 3) Kolbotn IL, 19, 4) Örgryte IS, 19, 5) Alebrottarna, 17, 6) Värnamo BK, 14.
Klubbpoäng, tjejer: 1) Finspång AIK, 15, 2) Alebrottarna, 12, 3) Girlfighters BK, 11, 4) Lidköpings AS, 9, 5) IFK Linköping, 9, 6) Kolbotn IL, 8.
 
Tävlingens bäste brottare: Martin Aak, Kolbotn IL.
 
Krysstagstävling: 1) Martin Aak, Kolbotn IL, 23 (varav 13 inom första 30 sekunderna), 2) Gillis Grob, Örgryte IS, 20 (11), 3) Teo Petersson, Alebrottarna, 17 (10), 4) Pelle Cevik, Örgryte IS, 17 (9), 5) Zara Bourgi, Örgryte IS, 13 (8).
Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida