Snart dags för Skaraborgsdagen 2023

Bild från Skaraborgsdagen 2022.

Den 25 januari 2023 samlas 400 beslutsfattare i Vara konserthus för den 6:e Skaraborgsdagen och intresset för årets Skaraborgsdag har varit stort. Under dagen bjuds deltagarna på ett digert program med fokus på omställning, tillväxt och ett attraktivt Skaraborg

– Skaraborg är en region med stora framtidsplaner. Skaraborgs kommuner har som mål att gemensamt bli 300 000 invånare till år 2030. Här finns förutsättningarna att ta höjd för både tillväxt och goda livsmiljöer, säger Theres Sahlström förbundsordförande Skaraborgs Kommunalförbund.
Skaraborgsdagen har blivit den återkommande mötesplats i Skaraborg för beslutsfattare från näringsliv, akademin och offentlig verksamhet som man hoppades på då den första dagen arrangerades. Intresset för årets Skaraborgsdag har varit särskilt stort med 400 deltagare. Skaraborg är en attraktiv region med stora framtidsplaner. Skaraborgs 15 kommuner har som mål att växa till 300 000 invånare till år 2030, bli en arbetsmarknadsregion och en industriregion i världsklass. De senaste etableringarna och nyinvesteringar i Skaraborg visar på att man ser Skaraborgs som en bra plats för tillväxt och utveckling. Just omställning kommer att gå som en röd tråd genom hela dagen med intressanta föreläsningar och paneldiskussioner på scenen kring elförsörjning, kompetensförsörjning och rekrytering och det attraktiva Skaraborg. De inbjudna talarna belyser Skaraborg i omvärlden och pekar på de styrkor och möjligheter som delregionen besitter.
– En arbetsmarknadsregion och industriregion i världsklass så innebär de helt klart utmaningar för Skaraborg och våra kommuner, Men jag är övertygad om att vi kommer och fixa detta, genom samverkan på olika nivåer och att vi alla vill varandras framgång då kommer detta bli riktigt bra, säger Daniel Andersson 1:e vice ordförande Skaraborgs Kommunalförbund

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida