Villa fortfarande obesegrat – vann på Studenternas

Villa är fortfarande obesegrat efter 19 spelade omgångar i årets Elitserie. Foto: Urban Larsson.

Villa Lidköping tog ytterligare två poäng när laget mötte IK Sirius på Studenternas i Uppsala på onsdagskvällen. Villa är därmed obesegrat efter 19 spelade omgångar i Elitserien.

Villa började piggt i kvällens match borta mot Sirius och inte helt oväntat tog Villa ledningen med 1-0 i den 7:e matchminuten. Det var heller inte speciellt oväntat att det var Christoffer Edlund som gjorde målet. Villa hade det mesta av spelet, och de flesta chanserna och i den 25:e minuten kom utdelningen när Johan Löfstedt kunde trycka in en målvaktsretur, efter skott utifrån av Christoffer Edlund. Endast 69 sekunder senare utökade Joel Broberg till 3-0 innan Alexander Härndahl i den 36:e minuten rundade halva Sirius försvar, inklusive målvakten, och placerade in 4-0. Den andra halvleken började precis som den första. Villa ägde mycket boll och i den 49:e minuten kom nästa mål då Alexander Karlgren pricksköt in 5-0. Exvillaiten Albin Thomsen kunde reducera till 1-5 och sedan följe en period där hemmalaget tog tag i taktpinnen. Då tog Villa timeout. Efter en lite lugnare period, med lite färre målchanser, kunde Villa definitivt avgöra matchen när Martin Johansson sköt in Villas sjunde hörna till 6-1. Joel Broberg kunde på stopptid fastställa slutresultatet till 7-1 för Villa. Nästa match för Villa är borta mot Motala den 28 januari.

Elitserien bandy
IK Sirius-Villa Lidköping BK 1-7 (0-4)
0-1 Christoffer Edlund (7), 0-2 Johan Löfstedt (25), 0-3 Joel Broberg (26), 0-4 Alexander Härndahl (36), 0-5 Alexander Karlgren (49), 1-5 Albin Thomsen (57), 1-6 Martin Johansson, hörna (84), 1-7 Joel Broberg (92).
Hörnor: 9-8 (4-4).
Utvisningar: IK Sirius -, Villa Lidköping BK 1×10 min.
Publik: 740.

Övriga resultat ikväll:
Broberg/Söderhamn-Västerås SK 3-7
Edsbyns IF-IFK Motala 3-6
Frillesås BK-Sandvikens AIK 6-6
IFK Vänersborg-Hammarby bandy 1-4
Vetlanda BK-Gripen Trollhättan BK 4-1

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Vill du se fler matchreferat som detta på nyhetssajten? Stöd oss gärna genom att swisha en krona, eller valfritt belopp, till 0722-493939. Lidköpingsextra är gratis att läsa (du behöver inte betala för någon prenumeration) men vi blir väldigt glada om du vill stödja oss i vårt arbete med att bevaka vad som händer runt om i Lidköpings kommun.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida