Seriesegern är klar för Villa Lidköping

Villa Lidköping är klara segrare i elitserien, detta efter att laget besegrat Motala med 8-4 på bortais. Arkivfoto: Urban Larsson.

Villa Lidköping besegrade på onsdagseftermiddagen IFK Motala på bortaplan och det innebär att seriesegern i elitserien redan klar, trots att fyra omgångar återstår.

Villa hade som väntat inga problem att besegra Motala, som för dagen dessutom hade flera spelare borta på grund av magsjuka. Villa gick snabbt upp i en 2-0-ledning och hade 7-2 efter det första halvleken. Ett offensivare hemmalag lyckades putsa till siffrorna i den andra halvleken men Villa hade ändå full kontroll på händelserna och matchen. Christoffer Edlund blev bäste målskytt i Villa medier fullträffar. Nästa match för Villa är hemma mot Edsbyns IF den 31 januari.

Bandy
Elitserien
IFK Motala-Villa Lidköping 4-8 (2-7)
0-1 Christoffer Edlund (12), 0-2 Christoffer Edlund (14), 1-2 Albin Rohlén (17), 1-3 Martin Johansson, hörna (20), 1-4 Martin Johansson, hörna (25), 2-4 Philip Florén (26), 2-5 Christoffer Edlund (38), 2-6 Martin Karlsson (42), 2-7 Joel Broberg (45+3), 2-8 Joel Broberg (74), 3-8 Oskar Hulthammar (78), 4-8 Jonas Enander (88).
Hörnor: 6-12 (1-5).
Utvisningar: IFK Motala: 1×10 min. Villa Lidköping BK: -.