LAIK förlorade – men det gjorde även konkurrenten

Tage Vallmar och LAIK är nära att säkra en plats i bandyallsvenskan även nästa säsong. Foto: Urban Larsson.

Lidköpings AIK hade chansen att säkra en plats i bandyallsvenskan nästa år men förlorade mot Kungälv på Skarpe Nord med 3-5. Som tur var för LAIK:s del förlorade även Borlänge bandy.

Med två omgångar kvar att spela ligger LAIK precis över kvalstrecket, tre poäng före Borlänge bandy. Borlänge har kvar att möta bottenlaget Västanfors på bortaplan och Kalix hemma. Tar Borlänge två vinster i dessa matcher krävs att LAIK tar minst en poäng i någon av de återstående matcherna mot Örebro SK eller Nässjö IF. LAIK har dock bättre målskillnad (13 mål bättre) än Borlänge. Nästa match för LAIK är borta mot Örebro den 18 februari, seger där och Lidköpings AIK spelar i bandyallsvenskan även nästa år.

Bandy
Allsvenskan
IFK Kungälv-Lidköpings AIK 5-3 (4-1)
1-0 Lukas Persson (6), 2-0 Patrik Sunnanängs (17), 2-1 Viggo Olofsson, hörna (29), 3-1 Hugo Andersson (37), 4-1 Lucas Widman (44), 4-2 Oliver Hellgren (48), 4-3 Oliver Hellgren (71), 5-3 Lukas Persson (87).
Hörnor: 10-6.
Utvisningar: IFK Kungälv: 1×10 min. Lidköpings AIK: 2×10 min.
Publik: 618.

Samtliga resultat och aktuell tabell.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida