Slog ordningsvakt och slog sönder polisbil


En 31-årig man från Lidköping åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Den 9 oktober 2022 ska den 31-årige mannen, när han skulle avvisas, angripit en ordningsvakt på Alfreds Spel & Bar i Gamla staden. 31-åringen ska enligt stämningsansökan slagit eller knuffat ordningsvakten i ansiktet, något som orsakade smärta och rodnad. Ansvarsyrkandet är i första hand våld mot tjänsteman och i andra hand förgripelse mot tjänsteman. Ordningsvakten yrkar skadestånd av mannen med 8 000 kronor för kränkning.
Nästa brott som mannen står åtalad för är skadegörelse. Mannen ska den 23 oktober 2022 ryckt eller brutit loss inredningen i ett polisfordon så det blev skador för 13 115 kronor. Denna händelse inträffade i närheten av Råda skola. Polisen har här yrkat skadestånd av mannen med 10 492 kronor för reparation av inredning i polisbilen. Mannen förnekar båda brotten men det ska i båda fallen vittnen som styrker åtalen.

Följ och gilla Lidköpingsextra på:
Ange värde i : Vyinställningar > Sidonumrering > Objekt per sida